02-03-2021

De Backbone aan
het werk

Efficiënte logistieke flow over meerdere verdiepingen

Uitbreiden is geen evidentie vandaag. Toch niet als u enkel maar naar de vierkante centimeters kijkt. De meeste kmo’s hebben echter wel nog wat ruimte beschikbaar in de hoogte. Met zijn Backbone heeft RDL Engineering een concept ontwikkeld om een efficiënte flow te creëren over verschillende verdiepingen. Een mezzanine om halffabricaten af te werken? Een extra verdieping voor orderpicking? RDL Engineering doet uw productie naadloos lopen en helpt u zo te winnen in tijd en efficiëntie.

 

Interessant voor elke kmo

U kent ze wel, de grote volautomatische magazijnen die de logistiek van grote bedrijven optimaliseren. Technologische pareltjes, dat zeker, maar niet op maat van de behoeftes noch het budget van een kmo. Toch hebben ook heel wat kmo’s meer potentieel tot uitbreiding als ze de kubieke meters onder hun dak volledig zouden kunnen benutten. En dat hoeft niet eens om een reusachtig logistiek apparaat te gaan.

 

Potentieel in de hoogte benutten

Een buffer creëren om productie-onevenwichten op te vangen? Productiemachines om de voorproductie van halffabricaten voor te bereiden? Een ruimte voor orderpicking? … De mogelijkheden zijn legio als u durft omhoog kijken. Maar hoe krijg je grondstoffen, halffabricaten, afgewerkte producten op een efficiënte manier van de ene verdieping naar de andere? RDL Engineering heeft zijn ervaring in het automatiseren van horizontale en verticale bewegingen samengebundeld in een nieuw concept: de Backbone.

 

Op maat van uw behoeften

De Backbone is geen te nemen of te laten oplossing. Neen, het is een concept dat RDL precies op maat van uw productie afstemt. Hij bestaat in drie verschillende uitvoeringen, die elk op hun manier helpen om ruimte te besparen en de efficiëntie te verhogen. Van een 1D-liftsysteem met rollenbanen, over een 2D-oplossing met een mobiele lift tot een 3D-model gebouwd rond een kokersysteem. Waar uw productie ook behoefte aan heeft, RDL Engineering zorgt voor een antwoord dat uiterst spaarzaam omspringt met de ruimte en u alle vrijheid laat om uw logistieke flow te organiseren zoals u het wenst.

 

Ruggengraat van uw productie

Zie de Backbone als de ruggengraat van uw productie. Alle materialen en alle bewerkingen die nodig zijn om uw producten van a tot z af te werken, kunnen eraan gekoppeld worden tot een efficiënte, naadloze flow. Elke pallet of box blijft op ieder moment bereikbaar, zodat u bovendien geen sikkepit aan flexibiliteit hoeft in te boeten en geen onderscheid hoeft te maken tussen grondstoffen, halffabricaten of afgewerkte goederen. Een compact gebouwd magazijn voor alles, dat ook nog eens eenvoudig kan meegroeien met uw noden. Zo eenvoudig kan het zijn.

 

In goede, ervaren handen

Wilt u ook nog de volgende stappen zetten richting efficiëntiewinst, dan kan u ook de rest van de periferie rond de Backbone laten automatiseren. Met meer dan dertig jaar ervaring bent u wat dat betreft bij RDL Engineering in goede handen. Interne rollenbanen om de loskade en de Backbone te verbinden? Robotica om uw medewerkers te ontlasten? Of de software om uw voorraadpeil inzichtelijk te houden? RDL Engineering staat klaar om uw productie in beweging te helpen brengen.